Prajitura cu mere,nuca si bezea

de papabundetot in Prajituri, 13 Oct 2013 | 46417 vizualizari

 

Minunata aceasta prajiturica,o fac de cate ori am ocazia,insa voua aici pe blog va aduc variantele si combinatiile neprezentate pana acum,poate va ajuta sa va inspirati in functie de ingredientele avute la indemana.Acum de cand s-a stricat si mixerul….altfel simt si apreciez munca pentru o prajitura pentru ca totul se face cu mana ufff :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 galbenusuri
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri ulei
  • 24 linguri faina
  • 20 linguri lapte
  • 2 praf de copt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 15-20 mere mai mici,insa naturale
  • 25 nuci
  • Pentru bezea:
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere,nuca si bezea:

Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia),am adaugat si o parte din miezul nucilor, si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.Le-am dat apoi deoparte sa se raceasca bine.

Intr-un castron am pus galbenusurile cu zaharul si le-am frecat pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi pe rand uleiul,laptele,faina si praful de copt.Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru 10-15 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat si zaharul si am obtinut o bezea lucioasa.Am adaugat peste bezea si miez de nuca si am amestecat usor pentru a-l incorpora fara sa stric bezeaua.

Am scos aluatul din cuptor,am pus peste el merele racite cu nuca ,apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt complet.

Merita sa incercati aceasta minunata prajitura cu orice fruct aveti la indemana cred ca va fi la fel de gustoasa.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere,nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura deliciu cu nuca si caramel un desert de nota 10